Presentator

Congressen, webinars en podcasts presenteren, groepsgesprekken modereren en interviewen voor publiek: Bas doet het al meer dan tien jaar.

“Mijn belangrijkste doelen als presentator zijn: een open sfeer creëren, met ruimte voor spontaniteit en humor, zorgen voor een goede spanningsboog, de aandacht van het publiek vasthouden en sprekers of geïnterviewden tot hun recht laten komen.”

Neem voor een vrijblijvend gesprek of een offerte contact op met Bas.

Diensten

Congres

Een zaal met 400 mensen of een groep van 25: Bas presenteerde als dagvoorzitter veel verschillende conferenties. Van een Cultuurcongres van de Provincie Overijssel en het landelijke congres Lezen Centraal van Stichting Lezen tot lokale bijeenkomsten voor gemeenten en bibliotheken over onderwerpen als laaggeletterdheid, cultuurbeleid en leesbevordering.

“De samenwerking is zeer goed bevallen. Niet alleen is Bas plezierig om mee te werken, ook verdiept hij zich echt in de materie, leidt hij discussies vakkundig en zorgt hij voor een ontspannen sfeer tijdens het congres. Van meerdere deelnemers kwamen er complimenten over de dagvoorzitter. En terecht.”
– Berber van Oyen, organisator Cultuurcongres Overijssel

Webinar

Tijdens de coronapandemie heeft Bas ervaring opgedaan met het presenteren van webinars. Zo presenteerde hij het landelijke webinar Pabo Leest voor stichting Passionate Bulkboek, waarvoor hij zowel vooraf video’s opnam als live op camera presenteerde.

Groepsgesprek

Soms is het fijn en nodig om bij grotere vergaderingen of groepsgesprekken een externe moderator te hebben. Iemand die boven de partijen staat en scherp, maar empathisch zorgt dat alle standpunten aan bod komen en de opbrengsten helder samenvat. Bas modereerde bijvoorbeeld voor het Fonds Podiumkunsten een serie gesprekken tussen muziekpodia en -ensembles over de (financiële) toekomst van de ensemblesector.

Podiuminterview

Langere vraaggesprekken voor publiek heeft Bas al vaak gevoerd, op congressen, maar ook bijvoorbeeld tijdens de Margriet Winter Fair, een bibliothekentour voor Stichting Lezen en live opnames van De Grote Vriendelijke Podcast.

Podcast

Sinds 2018 presenteert Bas samen met collega-recensent Jaap Friso een podcast voor volwassenen over jeugdliteratuur: De Grote Vriendelijke Podcast (GVP). Elke maand interviewen ze een kinderboekenschrijver of -illustrator over een recent boek (op onderstaande foto Anna Woltz). En bijna elke maand praten ze de luisteraars in het actualiteitenprogramma De Grote Vriendelijke Update bij over het laatste kinderboekennieuws. De GVP won in 2020 de Dutch Podcast Award van BNR Nieuwsradio in de categorie Cultuur & Muziek. Techniek: Marc Brouwer. Meer informatie: www.degrotevriendelijkepodcast.nl.

Samenwerkingen

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors