Journalist

Interviews, portretten, achtergrondartikelen, nieuwsberichten en recensies. Bas schrijft over uiteenlopende onderwerpen in de hoek van kunst, cultuur, literatuur, media en human interest. Zijn specialismen zijn jeugdliteratuur en interviews met bekende artiesten. Naast journalistiek werk, schrijft hij ook teksten voor organisaties, zoals de jaarlijkse Kinderboekenweekkrant in opdracht van Stichting CPNB.

Af en toe is Bas te gast in het radioprogramma Nieuwsweekend op NPO Radio 1 om over jeugdliteratuur te vertellen, of wordt hij in andere media geïnterviewd over kinderboekennieuws.

Publicaties

Recensies

Sinds 2005 bespreekt Bas elke zaterdag kinderboeken in dagblad Trouw. De recente publicaties vind je op https://www.trouw.nl/dossier/jeugdboeken. Later in 2023 zal op deze website weer een recensie-archief te vinden zijn.

Kinderboekenweekkrant

Deze officiële krant van de Kinderboekenweek is elk jaar gratis af te halen in boekhandel en bibliotheek. In opdracht van Stichting CPNB stelde Bas de krant in 2023 voor de twaalfde keer samen en schreef de teksten grotendeels. Oplage: ruim 200.000 exemplaren.

Vormgeving: Moker Ontwerp. Eindredactie: Jolanda Dreijklufft.

Samenwerkingen

Publicaties

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors